mittlivsomtransplanterad

Jag är hjärttransplanterad 1997 och var då nybliven mamma. Min dotter är nu vuxen och snart färdig lärare. Jag har haft en stroke och även cancer. Här berättar jag om mitt liv, som transplanterad, som mamma, som medmänniska, om min cancer samt biverkningarna efter och om allt annat mellan himmel och jord.

Julen

Publicerad 2017-12-28 14:55:54 i Allmänt

Förberedelserna inför julen började tidigt i år. Varje tillfälle då jag mådde bra så gjorde jag något. Ena dagen var det köttbullar, andra dagen kålrotslåda och morotslåda (ingår i det finska julbordet) och tredje dagen Jansson. In i frysen med det så var det bara att ta fram innan juldagen då vi hade julfirande hemma hos oss. Julafton firades hos min brors äldsta dotter och hennes lilla familj❤ På juldagen kom mamma o svärmor hit samt min dotters svärföräldrar. Hade det så mysigt!
Det bästa av allt var att jag varit frisk o fått må bra....tills i förrgår! Då åkte jag på förkylningen min man gick med innan jul. Så nu ligger jag här på soffan och tittar på TV hela dagarna. Just nu är det Madagaskar 3 som går i bakgrunden😁 
Innan jul försvann den värsta svullnaden. Så skönt! Allt känns lättare att göra nu. Benen känns inte så tunga och buken är inte svullen så det är lättare att andas. Hela 13 kg försvann med svullnaden. Jag går dock och är orolig hela tiden över när det svullnar upp igen. 
Med all svullnad så började jag få lite hjärtsviktstendenser. Inte kul! Blodtrycket har varit väldigt högt också så det håller nu på att regleras med mediciner. Nu är jag utom fara för hjärtsvikt i alla fall. Puh!😥
Innan jul tog jag ett beslut som jag aldrig trodde JAG skulle ta, men det är nödvändigt just nu. Min kropp har tagit så mycket stryk genom åren och återhämtningen efter propparna i lungorna tog fruktansvärt lång tid. Jag har beslutat att bli typ sjukpensionär....eller vad det nu heter idag. Kanske går det under benämningen sjukbidrag? Hur som helst så omprövas detta vartannat år så det är inget som är definitivt. Jag kan fortfarande avbryta den om jag känner att jag kan det. Men det är långt kvar innan detta blir verklighet. Det ska göras en utredning på vct, min läkare ska skriva ett utlåtande och jag ska söka detta sjukbidrag. Vi får väl hoppas att det inte blir en alltför besvärlig kontakt med Försäkringskassan. 

Så ser det ut för mig just nu. 

Önskar er alla ett Gott Nytt År!🎉🍾🎉🍾


Pia❤

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela